София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Йотова: Според здравния министър обществото е отговорно за заразата, защото сме безотговорни

"Безотговорност е да се казва, че има добри мерки, но българите не искат да ги спазват"
4 мЕвроком 1215

Безотговорност е да се казва, че има добри мерки, но българите не искат да ги спазват. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка със затягането на мерките срещу коронавирус у нас. 

В момента водещи са експертите и лекарите, защото лекарите за разлика от политиците се научиха да работят в условията на криза. Новата опорна точка на министъра на здравеопазването е, че обществото е отговорно за заразата, защото сме безотговорни, коментира тя.

Йотова е на мнение, че министърът е човек, който компетентно трябва да изслуша какво трябва да се направи. Знаем ли в момента с колко болници и легла разполагаме? Къде са тези болници, с какво оборудване и апаратура, попита вицепрезидентът.

Когато президентът Румен Радев каза, че трябва да има програма, по която да се изразходват, те го обвиняваха, че е срещу правителството. От това политиканстване искам да излезем. Ние ще излезем от тази криза въпреки правителството, здравния министър и хаоса, който се създава в държавата. Ще излезем заедно като граждани. Не съм съгласна с това, че хората са безотговорни. Виждам колко са стриктни хората. Безотговорност е да се казва, че има добри мерки, но българите не искат да ги спазват. Държавата може да бъде отворена и с мерки. Не смятам, че ние всички трябва да се научим на изкуството да се движим по ръба на бръснача. Трябва да има повече разум, а не желание за политическо оцеляване, посочи тя.