София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦСКА победи Витоша (Бистрица) с 4:0

Голов спектакъл на "Българска армия" срещу Витоша

5 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

ЦСКА записа най-убедителната си победа от началото на сезона в първия си мач след раздялата с треньора Люпко Петрович. "Червените" бяха водени от Добри Митов и надделяха с 4:0 над Витоша (Бистрица) на своя стадион "Българска армия". Тони Уот, Раул Албентоса, Кристиян Малинов и Евандро бяха точни за успеха.
Добри Митов остави на скамейката Тиаго и Евандро, а там бе и новото попълнение Тони Юрич, който влезе в игра през втората част и дебютира за българския тим. Николай Бодуров отново не бе в групата. Срещата започна с натиск на "червените", които поведоха още в 4-ата минута.  Греъм Кери шутира не много силно от 21-22 метра, Кацарев не се намеси убедително и изби в краката на Тони Уот, който с добавка направи 1:0.ЦСКА започна да реди ситуация след ситуация пред вратата на Витоша и вторият гол не закъсня. В 19-ата минута Кери центрира от корнер, а Раул Албентоса вкара с глава за 2:0.Наказателната акция на ЦСКА продължи и в 39-ата минута Бикел чукна топката с глава към Кристиян Малинов, който сам срещу вратаря не сгреши - 3:0.
Две минути след началото на втората час Уот отне топката, напредна и подаде към резервата Рубен Пинто, който на почивката смени Бикел. Португалецът, който остана сам срещу вратаря, шутира, но Кацарев с върха на пръстите си изби в корнер.
Футболистите на Добри Митов реализираха четвърти гол в 73-ата минута, когато Евандро получи пас в наказателното поле и стреля, Зюмбулев опита да избие удара с шпагат, но чукна топката толкова, колкото тя да не попадне в ръцете на Кацарев - 4:0.
Малко по-късно в игра се появи Юрич, който дори имаше възможност да реализира, но не успя.
ЦСКА събра 22 точки и заема четвърто място в класирането, докато Витоша е на дъното с 3 точки.