София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Левски победи Витоша (Бистрица) с 2:1

"Сините" загряха за сезона с успех над Витоша

Левски победи Витоша (Бистрица) с 2:1

"Сините" загряха за сезона с успех над Витоша

2 месецаФутбол 182 Симеон Кисьов


Левски, съставен почти изцяло от българи, победи с 2:1 Витоша (Бистрица) в приятелски двубой, който се яви генерална репетиция за старта на сезона. 16-годишният Марин Петков и Найджъл Робърта бяха точни за тима на Георги Тодоров, докато за бистричани се разписа Алекс Терзийски.

Капитанът на Левски Иван Горанов и Станислав Иванов пропуснаха двубоя, както и контузеният Холмар Ейолфсон. Дебют направи Орлин Старокин, който игра централен защитник.

След няколко пропуска Левски откри резултата в 22-ата минута. Марин Петков се възползва от остро центриране отдясно, овладя на 15-16 метра срещу вратата и с шут по земя вкара за 1:0.

Пет минути след почивката Левски удвои. Робърта бе фаулиран на 22-23 метра фронтално срещу вратата и след страхотен изстрел над стената реализира- 2:0.

След час игра наставникът на домакините Георги Тодоров започна да извършва смени, което се отрази на представянето на "сините". Витоша натисна и успя да върне един гол. Той бе дело на Алекс Терзийски пет минути преди края на срещата.