петък, 13.09.24
19.8 C
София
27 C
Пловдив
23.7 C
Варна
Search Suggestions

      Юве оглави класирането след втора поредна класика

      По този начин отборът на Тиаго Мота единствен е със стопроцентов актив от 6 точки и оглавява класирането

      Ювентус разгроми Верона с 3:0 на „Маркантонио Бентегоди“ в последния мач от втория кръг на Серия „А“. Първото попадение реализира Душан Влахович в 28-ата минута, в 39-ата се разписа защитникът Никола Савона, а след почивката Влахович беше точен от и от дузпа. По този начин отборът на Тиаго Мота единствен е със стопроцентов актив от 6 точки и оглавява класирането.

      „Бианконерите“ стартираха сезона с убедителен успех срещу новака Комо (3:0), а Верона срази със същия резултат Наполи. Това създаде очаквания, че тимът на Паоло Дзанети може да се противопостави на Юве, но действителността се оказа различна.

      Домакините бяха без контузения Суат Сердар, а атаката водеше авторът на два от головете срещу Наполи Даниел Москера. Дарко Лазович, Томас Суслов и Дайлон Ливраменто помагаха на колумбийския нападател. В центъра на защитата си партнираха Павел Давидович и Диего Копола, а като крайни бранители стартираха Джаксън Чачуа и Джанджакомо Маняни. Двамата полузащитници с дефанзивни функции бяха Реда Балаяне и Ондрей Дуда.

      Изненадата в състава на Ювентус беше появата сред титулярите на младока Никола Савона. Той игра на десния фланг на защитата вместо Данило, който лекува травма. Направи впечатление, че от първата минута започна и друг тийнейджър – Самуел Мбангула. Той атакуваше отдясно, а на върха на атаката беше Душан Влахович. Кенан Йълдъз и Андреа Камбиазо допълваха офанзивното каре на Юве. В средата на терена Тиаго Мота предпочете Мануел Локатели и Николо Фаджоли, а Дъглас Луис беше сред резервите.

      Домакините бяха вдъхновени не само от силния старт на сезона, но и от традицията от последните години Верона да играе изключително успешно срещу Юве на собствен терен. Съставът на Паоло Дзанети опита да организира няколко флангови атаки в първите минути, но защитата на „старата госпожа“ не се пропука.

      Гостите от Торино се стремяха да задържат топката по-продължително. В 18-ата минута Мануел Локатели потърси изненада с далечен изстрел, който не затрудни Лоренцо Монтипо. Малко по-късно Влахович прати топката във вратата на Верона, но сърбинът се намираше в положение на засада и попадението му беше отменено.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ