четвъртък, 19.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
17.3 C
Варна
Search Suggestions

      Министър Цоков отправи поздравления за първия учебен ден (ВИДЕО)

      🔔 ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ПРОФ. ГАЛИН ЦОКОВ ПО ПОВОД НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА Уважаеми директори на образователни институции, Уважаеми учители и педагогически специалисти, Скъпи първокласници и ученици, Уважаеми родители, 🏫 Честит първи учебен ден! Днес повече от 2000 училища в цялата страна тържествено отварят врати, за да дадат най-ценното на нашите деца – знанието. Затова и днешният ден винаги е възприеман като празник. 📖 Празник на просветата! В българското училище децата ни трупат не само познания. В него те се изграждат като личности. А най-важната задача пред образователната система е всъщност да ги научи да бъдат добри хора. 👩‍🎓 Мисия, която поколения български педагози изпълняват с отдаденост и себеотрицание. Затова днес, в началото на новата учебна година, се обръщам към всички Вас – учители и просветители.👨‍🏫 Бъдете горди с труда си, пазете традициите на българското образование и постоянно го осъвременявайте, като вземете най-доброто от миналото и бъдещето! Учете децата ни да обичат родината и да познават света около себе си! Само така те ще могат да го покорят!🖋️Уважаеми родители, Обичайте децата си и ги подкрепяйте. И вярвайте на Вашите учители – те са най-верният Ви съюзник по пътя на израстването на Вашето дете! 🎓Уважаеми ученици и Вие, скъпи първокласници, Мечтайте, създавайте приятелства и бъдете винаги водени от любопитството! Нито за момент не забравяйте, че училището е място, където винаги ще получите подкрепа и разбиране! 👩‍🏫 Уважаеми педагогически специалисти в детските градини и ясли, Вие поставяте основата, без която всеки следващ успех на училищното, а и на висшето образование би бил невъзможен. Благодарим Ви за грижите и вниманието, което давате на децата на България! 🇧🇬 Не на последно място – честита нова учебна година и на българските неделни училища в чужбина. Тези, които чрез знанието карат хиляди деца да мечтаят и да пазят спомена за родината. Поклон пред труда на стотиците родолюбци, които пазят и развиват тези български училища, пръснати в 43 държави на 6 континента. Днес ние празнуваме заедно, защото България е навсякъде, където тупти поне едно българско сърце!🔔Честита да е новата учебна 2024 – 2025 година! На добър час! 👏

      Posted by Министерство на образованието и науката on Sunday, September 15, 2024

      Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков поздрави учители, ученици и родители за началото на учебната година.

      Днес повече от 2000 училища в цялата страна тържествено отварят врати, за да дадат най-ценното на нашите деца – знанието. Затова и днешният ден винаги е възприеман като празник. Празник на просветата, казва министърът и продължава:

      „В българското училище децата ни трупат не само познания. В него те се изграждат като личности. А най-важната задача пред образователната система е всъщност да ги научи да бъдат добри хора.

      Мисия, която поколения български педагози изпълняват с отдаденост и себеотрицание.

      Затова днес, в началото на новата учебна година, се обръщам към всички Вас – учители и просветители.

      Бъдете горди с труда си, пазете традициите на българското образование и постоянно го осъвременявайте, като вземете най-доброто от миналото и бъдещето! Учете децата ни да обичат родината и да познават света около себе си! Само така те ще могат да го покорят!“, обръща се министърът към учителите.

      На родителите той казва: „Обичайте децата си и ги подкрепяйте. И вярвайте на Вашите учители – те са най-верният Ви съюзник по пътя на израстването на Вашето дете!“.

      Министърът обръща специално внимание на първокласници, които за пръв път ще прекрачат прага на класната стая: „Мечтайте, създавайте приятелства и бъдете винаги водени от любопитството! Нито за момент не забравяйте, че училището е място, където винаги ще получите подкрепа и разбиране!“.

      Цоков не забравя и всички педагогически специалисти в детските градини и ясли, които подготвят малчуганите за училище: „Вие поставяте основата, без която всеки следващ успех на училищното, а и на висшето образование би бил невъзможен. Благодарим Ви за грижите и вниманието, което давате на децата на България!“.

      „Не на последно място – честита нова учебна година и на българските неделни училища в чужбина. Тези, които чрез знанието карат хиляди деца да мечтаят и да пазят спомена за родината. Поклон пред труда на стотиците родолюбци, които пазят и развиват тези български училища, пръснати в 43 държави на 6 континента. Днес ние празнуваме заедно, защото България е навсякъде, където тупти поне едно българско сърце!

      Честита да е новата учебна 2024 – 2025 година! На добър час!“, заявя министър Цоков.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ