Search Suggestions
      неделя, 06.10.24
      16.2 C
      София
      25 C
      Пловдив
      22.3 C
      Варна
      Search Suggestions

          Продължават евакуациите на чуждестранни граждани от Ливан в Кипър

          В следващите дни ще последват още полети

          В Кипър продължават операциите по евакуация на чуждестранни граждани от Ливан. Днес летището в Ларнака посреща нова голяма група австралийски граждани и изпраща други за родината им. Ще пристигнат два самолета от Бейрут в Ларнака с австралийски граждани и членове на техните семейства. Това е втората мащабна евакуация, подготвена от австралийското правителство и осъществявана в сътрудничество с кипърските власти.

          Първата група от общо 407 австралийци дойде в Кипър в събота с два чартърни полета. Част от тях ще излетят за родината си днес. В следващите дни ще последват още полети, съобщават от австралийското правителство. Близо 100-те граждани на Словакия, които пристигнаха от Бейрут в Кипър с три полета на малък военен самолет, заминаха в събота вечерта за страната си.

          Подпомагането на държавите за извеждане на техни граждани от военната зона и осигуряване на необходимите условия по време на краткосрочния им престой в Кипър са част от активирания национален план за действие при масова евакуация, каза говорителят на Външно министерство Теодорос Гоцис. Той подчерта, че предоставянето на помощ и сътрудничество с други страни е задължение и отговорност на Кипър в региона. Общо 24 пристигащи и заминаващи полети по линията Тел Авив – Ларнака са в разписанието на кипърското летище днес.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions