Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          Милиони кубинци все още са без ток

          Милиони кубинци се събудиха в неделя и откриха, че домовете им все още са без ток след поредната частична повреда на мрежата през нощта, което задълбочи кризата, повдигнала въпроси относно жизнеспособността на усилията на правителството да възстанови електроснабдяването.

          Най-високопоставеният служител на електроенергийната система на страната Лазаро Гуера потвърди, че късно в събота в западните провинции на Куба, сред които е и Хавана, е настъпил частичен срив на мрежата.

          Техниците работят по отстраняването на проблема, каза Гера, но не посочи срокове, в които ще бъде възстановено електрозахранването в региона.

          Столицата с близо 2 млн. жители изглеждаше напълно без електричество рано в неделя, докато много кубинци се редяха на опашки за субсидирани дажби и обсъждаха ситуацията извън домовете си.

          Държавната цифрова новинарска емисия CubaDebate съобщи, че най-голямата електроцентрала в страната – „Антонио Гитерас“, е била отново включена в експлоатация в неделя и ще започне да допринася за възстановяването на услугата през деня.

          Третият срив в мрежата късно в събота е сериозен провал в усилията на правителството да възстанови бързо електрозахранването на изтощените жители, които вече страдат от сериозен недостиг на храна, лекарства и гориво.

          Ураганът „Оскар“ се стовари върху североизточната част на Куба рано в неделя, заплашвайки да усложни още повече плановете на правителството за възстановяване на електрозахранването.

          Метеорологичната служба на Куба предупреди за „изключително опасна ситуация“ в източната част на страната. Целият регион остана без електричество и комуникации в навечерието на бурята, чиито ветрове достигнаха до 161 км/ч в неделя.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions