Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          Лагард кани Тръмп на посещение след критиките към централната банка

          Председателят на ЕЦБ Кристин Лагард заяви във вторник, че кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп трябва да посети централата на институцията във Франкфурт след неотдавнашните му критики към централните банки.

          „Той трябва да дойде и да ни посети“, заяви ръководителят на Европейската централна банка по време на събитие в офиса на Bloomberg във Вашингтон, докато финансовите лидери се събират в столицата на САЩ за годишните срещи, организирани от Международния валутен фонд и Световната банка.

          „Имам хиляди усърдно работещи хора – икономисти, юристи, компютърни специалисти – и мога да ви уверя, че те работят супер усърдно всеки ден, а не само веднъж месечно“, каза тя.

          Лагард отговори на коментарите на Тръмп, направени по-рано този месец, когато той предположи саркастично, че да бъдеш председател на Федералния резерв – централната банка на САЩ – е „най-великата работа в правителството“.

          Тръмп многократно е критикувал председателя на Фед Джером Пауъл, когото той пръв назначи, заради решенията му в областта на паричната политика.

          В изказването си във вторник Лагард заяви, че ЕЦБ се е ангажирала да защити еврото.

          „Ние защитаваме еврото и се борим за него, точно както Фед защитава долара и се бори за него“, каза тя. „Не искам да говоря за Джей (Джером) Пауъл, но съм сигурна, че той вижда работата си именно така“.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions