понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Български военни не са пострадали в Кандахар

      Български военни не са пострадали при вчерашния ракетен обстрел на базата на международната коалиция на летище Кандахар, съобщават от Министерството на отбраната. Припомняме, че обстрелът се случи снощи в 23:17 часа местно време (20.47 ч българско време).

      Към момента в Кандахар е разположен 39-ият контингент от Българската армия, който участва в операцията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан, като  военнослужещите от него, заминаха за там на 15 октомври миналата година.

      Съставът на контингента включва 130 военнослужещи, от които 116 мъже и 14 жени, като те обхващат щабни офицери, екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност, група за охрана и групи от специалните и специализирани служби. Командир на контингента  ни е полковник Красимир Горанов.

      Българските военнослужещи в Афганистан осигуряват контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар, а също така помагат с обучението на формирования от Афганистанската национална армия. 

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ