понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
12.3 C
Варна
Search Suggestions

      Хизбула казва, че е готова за всяка израелска сухопътна инвазия в Ливан

      Удължава се двуседмичната война от атаки

      Хизбула е подготвена да се изправи срещу всяка израелска сухопътна инвазия в Ливан, каза заместник-лидерът на групировката Наим Касем днес в първата си публична реч, откакто израелските въздушни удари убиха нейния лидер Хасан Насрала миналата седмица, предава Ройтерс. Израел няма да постигне целите си, допълва Наим Касем.

      „Ние ще се сблъскаме с всяка възможност и сме готови, ако израелците решат да влязат по суша и силите на съпротивата са готови за наземна битка“, каза той в обръщение от неразкрито място. Заместник-лидерът на групировката говори, докато израелските въздушни удари продължават в Бейрут и други места в Ливан, удължавайки двуседмична вълна от атаки, която елиминира няколко командири на Хизбула, но също така уби около 1000 ливанци и принуди един милион да напуснат домовете си, според ливанското правителство.

      Убийството на Насрала, заедно със серията от удари срещу комуникационните устройства на организацията и убийството на други висши командири, представляват най-големия удар за организацията, откакто Иран я създаде през 1982 г., за да се бори с Израел, пише още медията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ