София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

БСП отговори на ГЕРБ: Няма да позволим да направите машинации в изборния процес

"Категорично се противопоставяме с всички сили на внушенията"
7 сПолитика 526 Мирослав Митков

Ще осигурим 35 хил. участници и няма да позволим ГЕРБ да направят машинации в изборния процес. Това председател на Националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски по време на пресконференция. Той посочи, че БСП е осигурила такъв брой на участници в СИК, застъпници, наблюдатели и представители.

"Няма да позволим да направите, каквито и да е спекулации и машинации в изборния ден. Категорично се противопоставяме с всички сили на внушенията, че протоколите от СИК трябва да се правят не в СИК, а в "Информационно обслужване", както се опитвате да предлагате и прокарвате в последните дни. Изборният кодекс, по който се провеждат изборите, по който са приети протоколите, са приети през месец октомври 2020 г. от мнозинството на ГЕРБ и "Обединени патриоти". БСП е гласувала против този протокол, против тези промени в Изборния кодекс", каза още Свиленски.

Той призова ГЕРБ даже и в наглостта си да имат малко граници.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!