София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Диков за гей скандала в Брюксел: Има ли такъв български евродепутат? (ВИДЕО)

Коментар върху случилото се с евродепутата от Унгария Йозеф Сайер в "ЕвроДикоФ"
38 сЕвроком 6703

Водещият на "ЕвроДикоФ" Сашо Диков направи коментар за гей скандала в европарламента, в който евродепутатът от Унгария Йозеф Сайер призна, че е присъствал на парти в столицата на Белгия - Брюксел, за което белгийските медии коментират, че е било "секс парти", на което са присъствали само мъже, включително дипломати и евродепутат.

Сашо Диков попита двусмислено дали има такъв български евродепутат.Апартаментът, в който се е провел купонът, е бил щурмуван от белгийската полиция след сигнал от съседи за силен шум и за възможно нарушаване на правилата срещу разпространение на COVID-19 в града.

59-годишният Сайер е с политик от 30 години и е един от основателите на управляващата в Унгария партия "Фидес" на Виктор Орбан. Четири пъти е бил депутат в унгарския парламент, а още четири - в Европарламента.

Той обаче сложи край на политическата си кариера в неделя, 29 ноември, когато изненадващо съобщи, че подава оставка и повече няма да се занимава с политика, но без да споменава купона.

Два дни по-късно призна, че наистина е присъствал на събитието, каквато информация вече се беше появила.

Сайер прави признанието в своя позиция, разпространена до унгарските медии във вторник следобед. Там коментира статията в белгийски вестник, в която се споменава, че е присъствал на купона в петък.