София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Генка Шикерова: Няма отговори на въпроса кой предложи Вълканов за орден "Стара планина" (ВИДЕО)

"Попитах Министерски съвет, но оттам също нямам отговор от кого е предложението от 2020 година"


"Писах и до Президентството, за да попитам за кога е насрочена церемонията и защо няма информация за това, че се е случило като изададен указ. Отговорът гласеше, че са спазени всички законови изисквания, което е факт, и че когато има насрочена церемония ще бъдем уведомени."

Това заяви журналистът Генка Шикерова в предаването "ЕвроДикоФ" на телевизия "Евроком".

"Няма отговори на въпроса кой предложи вицепрезидента на "Мултигруп" Николай Вълканов за орден "Стара планина". Попитах Министерски съвет, но оттам също нямам отговор от кого е предложението от 2020 година. На извънредното заседание, което е било предишния път, Везиева го внася за гласуване, а сега го внася Гълъб Донев", добави Шикерова.

"Това вече недаване на отговори от страна на Министерски съвет започва да се превръща в хронично по някои съвсем елементарни и прости въпроси, защото аз в случая не им искам нещо тайно, секретно. Това са някакви елементарни неща, които са свързани с изчистване на обстоятелствата около това какво се е случило", допълни още журналистът

"Това, което успях да разбера е, че служебният министър на транспорта и министърът на културата не са подкрепили решението", каза още Генка Шикерова.