София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Говорителят на ЦИК: Сделка за машините за гласуване ще има

Томов подчерта, че ЦИК няма намерение да харчи безразборно пари
1 месецИзбори 2021 7

Сделка за машините за гласуване ще има по всяка вероятност, до края на седмицата всичко ще бъде изяснено. Това каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов в интервю по БНР.

„Имаше среща с министъра на финансите и имаме уверения, че ЦИК може да поиска допълнително финансиране в рамките на необходимостта да се покрият разходите по сделката със „Смартматик“, обясни той.

Томов подчерта, че ЦИК няма намерение да харчи безразборно пари и ще се търси максимално изгодни за страната финансови условия за тази сделка. Той добави, че ще получим машините на цена, която е поносима за нас.

„Ние търсим отново най-ефективния от гледна точка на разходите начин за транспортиране като се съобразяваме и с фактора време, защото имаме много малко време за организацията на работата“, заяви Томов. Според него трябва да се избегне за колкото се може повече машини използването на въздушен транспорт, който е значително по-скъп. „Машините, които са в Холандия ще бъдат превозвани със сухоземен транспорт до България“, поясни говорителят на ЦИК. „С изключение на секциите зад океани, другите машини също ще бъдат превозвани със сухоземен транспорт“, каза той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!