София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Марияна Николова откри фотоизложба, посветена на България, във Варшава

Вицепремиерът е на посещение в Полша
1 мОбщество 240 Златина Петкова

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова откри Фотоизложбата от Конкурса за фотография на Българския културен институт във Варшава. Изложбата е организирана от Калина Станчева, директор на Българския културен институт. 

“Събития, като тези, са прекрасен пример за добра практика, която може да привлече вниманието към страната ни и това да стане благодарение на представянето на многообразието на културното и природно богатство, с което разполага България”, заяви министър Николова. И добави, че е изключително важно да го съхраним и представяме пред света своите култура и традиции.

По думите ѝ, можем да научим много едни от други, опознавайки уникалността на своите култури и изрази надежди, че вбъдеще отново ще ни събират подобни прекрасни поводи, символ на приятелство и сътрудничество между България и Полша. 

“Българският културен институт скоро ще навърши 70 години и се опитваме да наложим и нови традиции, една от които е организирането именно на изложбата”, посочи Калина Станчева. Тя уточни, че тази година се реализира 5-ото издание на конкурса „Моето Българско пътуване”. По думите й интересен факт е, че фотографите, които участват има най-малко морски пейзажи. 

“Радваме се, че във Ваше лице имаме нов партньор в следващото 6-о издание и това още повече ще допринесе за популяризирането на страната ни сред полските туристи”, посочи още директорът на института. Според нея поклонническия туризъм представлява сериозен интерес за полските туристи и голяма част от творбите са на тази тема. В изложбата са представени около 30 снимки.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!