София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Николай Стайков: "Осемте джуджета" не е просто спор, това е престъпна мрежа

Гори върха на съдебната система

2 чКрими 1478 Антония Лазарова

Гори върха на съдебната система. Ще изгорят големи хора. Въпросът е колко от тях ще изгорят и кои ще останат. Желанието на статуквото и това, което виждаме във ВСС е да се продължи напред по стария начин, който изгорял, изгорял. Това заяви в предаването ЕвроДиков Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

"Със сигурност има връзка с това, което става в Съдебната система. Интервютата с Любена Петрова потвърдиха, че "Осемте джуджета" не е просто един спор, а това е една престъпна мрежа, която стига до върховете на Прокуратурата и Следствието. Въпросът е не дали я има а докъде стига. Любена Петрова нарича Кристиян Христов, момчето за всичко на Петьо Еврото. Той пък я нарича "шефката". Иван Гешев и Борислав Сарафов се обвиняваха миналата седмица кой е ходил по малко в "Осемте джуджета". Това е верификация, че такава схема съществува и да видим институциите какво ще направят",отбеляза Стайков.

Той разказа, че в момента, в който са направили анонса, че на следващия ден ще публикуват интервюто, се появи, като контра реакция намарението на Кристиан Христво да даде пресконференция с обратните твърдения.

"Когато разбрах, че ще има такава пресконференция веднага звъннах на Кристиян. Говорихме. Обеща да дойде, но както виждаме беше задържана и след това на телефона няма никакъв отговор. Ние сме само една организация. Ако го извика ВСС, Парламентарната комисияили Прокуратурата там няма не искам", допълни Стайков.