София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Ръководителят на руското разузнаване разкрива какво е да работиш с Путин

Путин също е работил в Източна Германия от 1985 до 1990 г. в службата за външно разузнаване
49 сЕвроком 573

"Руският президент Владимир Путин, който някога беше част от Службата за външно разузнаване, знае подробностите и спецификата на тази професия, така че е голямо удоволствие да работя с него върху данните, предоставени му от служители на разузнаването," сподели началникът на външно разузнаване Сергей Наришкин.

„Президентът е много внимателен с интелигенцията. Работи като професионалист, разбира стойността на някаква информация, прави бележки. Работим с тези бележки, изясняваме нещо, отговаряме на въпросите на президента. „Разбира се, голямо удоволствие е да работим с шеф, който знае детайлите и спецификата на нашата работа“, каза Наришкин в интервю за генералния директор на МВР Русия Дмитрий Киселеов.

Според него Службата информира Путин практически всеки ден, „без почивни и празнични дни, защото службата получава информация от всички континенти с изключение на Антарктида“.

"Ние, разбира се, правим много подробен анализ и накратко докладваме на президента", каза Наришкин.

„Лично представям всички доклади на Службата за външно разузнаване, както и всички документи“, каза информаторът.

Владимир Путин се присъединява към КГБ, след като завършва Ленинградския университет през 1975 г. със специалност право.

Путин също е работил в Източна Германия от 1985 до 1990 г. в службата за външно разузнаване.