София 27 °C София 27°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 28 °C Пловдив 28°C - ясно небе Варна 30 °C Варна 30°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - ясно небе

Служебният кабинет: Около 30 хил. ученици ще ходят на безплатно море, готови са критериите

„Може една звезда, може и пет“, уточни служебният министър на туризма
1 месецОбщество 5

Не само е необходимо възстановяване на туризма, но и неговото подпомагане. Ще се предоставят туристически пакети в рамките н 6 дни на ученици. Те ще бъдат настанявани в категоризирани обекти и ще участват в креативни събития, както и ще се организират обиколки по музеи. Това заяви министърът на туризма Стела Балтова след заседанието на Министерския съвет.

„Предстои туроператорите да представят туристическите пакети“, допълни тя и посочи, че ефектът ще бъде много добър и успешен.

„Държавното финансиране е на стойност 15 млн. лева. Един пакет струва 500 лева на ученик. Значителна част от учениците ще могат да се възползват“, добави Балтова.

„Може една звезда, може и пет“, уточни служебният министър на туризма.

30 хил. деца ще могат да получат пакети. Министерството на образованието и науката ще включи примерни критерии, свързани с продължителността на дистанционното обучение, успеха на ученика, здравния статус и социалния статус. На база тях педагогическите съвети ще взимат решение кои да са децата, уточни служебният министър на образованието.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!