София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Стела Балтова проведе работна среща с гръцкия си колега Хари Теохарис

Българският министър отчете, че Гърция е сред най-добрите партньори на страната ни
14 мИкономика 255 Мария Иванова

В рамките на форума на Световната организация по туризъм в Атина министърът на туризма Стела Балтова проведе работна среща с гръцкия си колега Хари Теохарис.

Министър Балтова отчете, че Гърция традиционно е сред най-добрите партньори на България в областта на туризма и благодари на своя домакин за неговата готовност за укрепване и развиване на това сътрудничество, съобщи пресцентърът на Министерството на туризма.
На срещата двамата коментираха добрите практики, действащи и бъдещи проекти. Силно впечатление прави фактът как Гърция подкрепя туризма, който е водещият сектор с дял от 25% за БВП на южната ни съседка.
Българският министър обсъди с колегата си инициативи и проекти в рамките на съвместната програма за действие за периода 2020-2022г.
Министър Балтова сподели, че България се интересува от разширяване на партньорството си в проекти, финансирани от ЕС. В момента и двете министерства изпълняват проекта ,,Туризъм-e", свързан с популяризиране на културното наследство в трансграничната зона.

Обсъдено беше и виждането за създаване на общи туристически продукти, които да бъдат предлагани на далечните пазари.
Министрите на туризма на Гърция и България коментираха факта, че страната ни е предпочитана дестинация за много гръцки представители на бизнеса, туристи и студенти. Българското министерство планира да покани водещи гръцки медии на туристически обиколки в най-добрите ни курорти като част от маркетинговата кампания за пазар Гърция през 2021г.

Двамата се съгласиха да започне организацията на първа сесия на Съвместната работна група в областта на туризма.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!