София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Свлачище в Карнобат: Купища земна маса на метри от жилищата на хората

Жителите на града се притесняват, че деца се качват на свлачището и някое от тях може да падне

1 мОбщество 219 Антония Лазарова

 

Свлачище в Карнобат. Купищата пръст са на метри от жилищата на хората.

„Този имот е взет от наш съсед, за да строи слънчеви панели. Това се случва от няколко месеца. Проблемът е, че при всеки дъжд тази земна маса се свлича улицата и газим в тонове кал“, каза в ефира на БТВ Силвия Митева. Тя подчерта, че това ще продължава, защото предният фронт не е обезопасен.

Местните се притесняват, че деца се качват на свлачището и някое от тях може да падне. Те подчертаха, че са подавали сигнали на тел. 112 и до кмета, но безрезултатно.

От общината са отговорили на жителите, че са изпратили писмо до собственика да укрепи свлачището и да почисти улицата, но това така и не е изпълнено. Те допълниха, че след подаден сигнал в петък са дошли на място за проверка и са изпратили предписание улицата да бъде почистена, а в 7-дневен срок насипът да бъде обезопасен.