София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Мъките за Лион нямат край

7-ият в класирането отбор на Страсбург дори можеше да стигне до победата в добавеното време, но защитникът Александър Джику пропусна на празна врата след изпълнение на фаул, а самият той беше застанал на дясната греда и топката дойде право в него

4 годиниФутбол 9 Симеон Кисьов

Отборът на Лион направи нова грешна стъпка в борбата за място в Европа, след като завърши 1:1 със Страсбург у дома в среща от 25-ия кръг на Лига 1. Четвъртият им мач без победа остави “хлапетата” на 10-о място на 7 точки от третия Рен, който по-късно днес играе като гост на Реймс. Именно третият отбор в крайното класиране придобива право на участие в Шампионската лига през квалификации лятото.

7-ият в класирането отбор на Страсбург дори можеше да стигне до победата в добавеното време, но защитникът Александър Джику пропусна на празна врата след изпълнение на фаул, а самият той беше застанал на дясната греда и топката дойде право в него.

Крилото Бертран Траоре сложи край на серията си от 29 мача без отбелязан гол, след като даде преднина на Лион в 21-вата минута, завършвайки в мрежата центриране на Максуел Корне. Това беше и негов първи гол от март насам.

Нападателят Маджеед Уарис изравни в 43-ата минута, след като направи двойно подаване с Кевин Зохи и излезе зад защитата, след което и прати топката в мрежата. Зохи също се разписа веднъж, но попадението беше отменено заради засада благодарение на видеоарбитъра.