София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Отмениха Гран При на Сингапур във Формула

Говорител на Формула 1 заяви, че собствениците на търговските права на спорта Либърти Медия правят всичко възможно за гарантирането на пълен календар 23 старта през 2021 година
2 месецаМоторни 27 Симеон Кисьов

Тазгодишното издание на Гран При на Сингапур във Формула 1 бе отменено заради продължаващата пандемия от коронавирус.

Състезанието на „Марина Бей“ трябваше да се проведе между 1 и 3 октомври, но все още действащите ограничения за пътуване са накарали властите в страната да отменят надпреварата. Говорител на Формула 1 заяви, че собствениците на търговските права на спорта Либърти Медия правят всичко възможно за гарантирането на пълен календар 23 старта през 2021 година.

Гран При на Сингапур трябваше да се проведе само седмица след надпреварата в Русия, което направи напълно реалистично нейното заместване с Гран При на Турция, което трябваше да се проведе на 13 юни. Състезанието на „Истанбул Парк“ бе вкарано в календара като заместник на Гран При на Канада, което бе също бе отменено заради пандемията.

По-малко от две седмици след добавянето на Турция в календара, тя бе изкарана от него заради решение на британското правителство, за вкарването на южната ни съседка в червения списък заради високия брой заразени. Други две опции за заместник на надпреварата на „Марина Бей“ са Гран При на Китай, което е само с отложен статут, както и второ състезание в Остин, Тексас. 

За да се случи втори старт в САЩ обаче Гран При на Япония, което е предвидено за 10 октомври. ще трябва да бъде преместено с поне седмица по-рано. Тази опция обаче изглежда най-малко вероятна, тъй като би образувала серия от четири последователни състезания в задната част на кампанията, което почти сигурно няма да се хареса на отборите.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!