София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Селта победи и задмина Осасуна

През второто полувреме Аспас направи всичко възможно и той да се запише сред голмайсторите, но не успя

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Селта се наложи с 2:0 над гостуващия Осасуна в среща от 21-ия кръг на Ла Лига. И двата гола паднаха до почивката. В 29-ата минута Уго Майо откри резултата, а в 38-ата се разписа Санти Мина, който отпразнува по подобаващ начин 150-ия си мач за тима от Виго. Яго Аспас пък получи специална фланелка по повод изиграните 400 мача за Селта. Постижението на нападателя стана факт при гостуването на Реал Сосиедад преди няколко дни.

След 3 победи в последните си 4 мача Селта вече е на 12-о място в класирането. Галисийци имат в актива си 26 точки и изпревариха днешния си съперник, който остана на 13-а позиция с 25 точки.

Двубоят можеше да се развие и по друг начин, но в самото начало Анте Будимир закъсня да засече центриране от десния фланг и да даде преднина на гостите от Памплона. В 9-ата минута пред хърватина се откри нов шанс, но топката срещна напречната греда.

В 29-ата минута Франко Серви свали топката към Уго Майо и десният бек на Селта стреля безпощадно с левия крак. Голът беше първи през сезона за опитния бранител на отбора от Виго.

Натискът на домакините продължи и в 38-ата минута те удвоиха аванса си. Всичко започна от много технично отиграване на Денис Суарес до аутлинията. Яго Аспас продължи топката към Санти Мина, а той нямаше как да пропусне от няколко метра.

През второто полувреме Аспас направи всичко възможно и той да се запише сред голмайсторите, но не успя. Селта обаче показа добър футбол и е все по-далеч от опасната зона.