Search Suggestions
      неделя, 06.10.24
      14.8 C
      София
      22 C
      Пловдив
      20.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          Българският модел на обучение и кариерно развитие на френски е сред най-добрите

          Сред говорителите бе Илияна Йотова

          Среща на върха на Франкофонията, която събра в Париж представители на близо 80 държави, беше отчетен като много добър пример българският модел на обучение на френски език и реализация на пазара на труда. България беше представена от вицепрезидента Илияна Йотова, която запозна участващите държавни и правителствени ръководители с българските традиции в обучението на френски език на всички образователни нива и възможностите за кариерно развитие, благодарение на добрата връзка между образованието и бизнеса. Тя изтъкна активната дейност в това отношение на Френско-българската търговска и индустриална камара.

          „За мен ролята на Франкофонията не само че не намалява, а става все по-актуална и важна в съвременния свят, изпълнен с големи трансформации, които често пъти изпреварват готовността ни да ги посрещнем. Форматът на Франкофонията предполага сътрудничество, чести срещи, дискусии, търсене на правилните решения и най-важното – солидарност и обединение за общи цели“, посочи Йотова.

          Със свои идеи се включиха и млади хора от различни държави. Обсъдена беше необходимостта от система за образователен обмен в рамките на франкофонското пространство и от по-тясна обвързаност между френското обучение и бизнеса. Бяха направени и предложения за създаване на специални фондове, които да подпомагат обучението и развитието на младежи от уязвими групи.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions