вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      Арда победи Ботев Пловдив с 1:0

      Проследете края на 9-ия кръг в Първа лига

      Отборът на Арда записа скъпоценна победа над Ботев Пловдив в последен мач от 9-я кръг нa efbet Лига. Възпитаниците на Александър Тунчев се наложиха у дома с 1:0, а единствения гол в мача бе дело на Иван Тилев през втората част.

      Двубоят в Кърджали бе решен след груба индивидуална грешка на защитника на гостите Йонас Там, който сгреши фатално за попадението на домакините, а секунди преди това бе изгонен с директен червен картон.

      Тимът на Дишан Керкез бе по-активният по време на целия мач, но така и не успя да превземе вратата на Анатолий Господинов, който се отличи с няколко страхотни спасявания.

      Двубоят на стадион „Арена Арда” определено започна по-добре за гостите. Футболистите на Душан Керкез действаха доста опасно по десния фланг, където действаше Ехидже Укаки. Кирлото на „канарчетата” на няколко пъти затрудни отбраната на домакините и още в 3-ата бе много близо до това да открие резултата, но вратарят на Арда се намеси адекватно.

      В 11-ата минута Анатолий Господинов трябваше да бъде още по-концентриран. След центриране от корнер Вини Трибуле стреля с глава от границата на вратарското поле, но стражът на домакините отново парира, а след това топката срещна десния страничен стълб на вратата.

      Първата добра възможност в мача за домакините дойде в 25-ата минута. Арда стигна до свободен удар пред наказателното поле на Ботев, а зад топката застана Борислав Цонев. Той центрира много добре в пеналта, където стражът на гостите не излезе много добре, а Феликс Ебоа Ебоа стреля с глава, но в аут.

      В заключителните минути на първото полувреме футболистите на Душан Кергез отново увеличиха оборотите и имаха няколко добри възможности да открият резултата. Антонио Перера пробва късмета си с далечен шут, който обаче не затрудни Господинов.

      Стражът на Арда трябваше да се намесва много по-сериозно в 42-ата минута, когато след центриране отляво, Вини Трибуле стреля с глава, но капитанът на домакините със сетни усилия изби в нов ъглов удар.

      Едва в самия край на полувремето Арда погледна малко по-сериозно към противниковата врата, като удар на Борислав Цонев бе блокиран от защитник на гостите.

      Втората част се превърна в истински кошмар за гостите, които само в рамките на една ситуация допуснаха нелеп гол и получиха червен картон. В ролята на големия грешник за Ботев влезе централния защитник Йонас Там.

      Бранителят неуспя да спре една върната към него топка, която отскочи към Чинонсо Офор, а нападателят на домакините, въпреки че бе ударен от Там, успя да я насочи към Иван Тилев. Той от своя страна се оказа абсолютно сам срещу вратаря на Ботев и с мощен шут не му остави шансове за 1:0.

      Веднага след реализирането на гола главният рефер Драгомир Драганов получи сигнал от своите ВАР асистенти за опасна игра от страна на Там срещу Офор при борбата за топката. Телевизионните повторения показаха, че бранителят влиза грубо с бутоните в крака на своя противник, а това бе достатъчно за съдията да вдигне директен червен картон за бранителя на Ботев.

      Противно на логиката, след получения гол и червения картон, отборът на Ботев Пловдив успя да упражни натиск и да стигне до няколко удара към вратата на Арда. Анатолий Господинов обаче бе безпогрешен и успя да запази вратата си суха.

      Така Арда записа четвърта победа от четири мача като домакин, докато Ботев Пловдив прекъсна серия от пет поредни успеха като гост.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ