Вучич с първи коментар за шпионския скандал с Русия

Съветът за национална сигурност е насрочен за четвъртък вечерта

2 месецаПолитика 5

След среща на Съвета за сигурност на страната в четвъртък сръбският президент Александър Вучич ще направи публично изявление на фона на „съобщения за шпионски скандал“ с предполагаемото участие на руски разузнавач, съобщи президентската администрация.
Министърът на отбраната на страната Александър Вулин заяви, че сръбските власти ще проучат и проверят медийните публикации относно предполагаем опит за вербуване на сръбски офицер от руските военни.
Президентът Вучич проведе среща с руския посланик Александър Ботан-Харченко в четвъртък, на която потвърди посещението си в Сочи на 4 декември и насрочи заседание на Съвета за национална сигурност за четвъртък вечерта.
"Президентът на Република Сърбия Александър Вучич ще председателства Съвета за сигурност. След заседание на Съвета между 19.00 и 21.00 ч., в зависимост от продължителността му, се очаква президентът Вучич да се обърне към обществеността", заявиха от администрацията на сръбския лидер.
В сряда сръбският таблоид "Блиц" публикува статия, в която твърди, че бившият заместник аташе по отбраната в руското посолство в Сърбия Георгий Клебан, както се твърди, е вербувал висш сръбски офицер. С помощта на илюстрации е показано, че тези мъже се срещат на обществено място и си разменят пакети, а впоследствие сръбският гражданин вади пари от плика си. По-късно в сряда различни сръбски медии публикуваха видео на тази среща, направено със скрита камера за наблюдение.
Коментирайки сръбските медийни съобщения, говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че отношенията между Русия и Сърбия са толкова специални „партньорски, братски, съюзнически“, че нищо не може да повлияе на това.

ОЩЕ ОТ Политика

Борисов се среща с фенове на Левски

Сините привърженици притеснени от финансова криза в отбора

25 мПолитика

Дипломатически скандал между Румъния и Украйна

Заради изказване на Володимир Зеленски

3 чПолитика

Фандъкова обеща стабилна цена на водата в София

Следващата седмица се решава дали столицата ще дава вода на Перник

5 чПолитика

Нинова: Правителството на Борисов досега беше вредно, вече е риск за България

Започнаха дебатите за вота на недоверие към кабинета "Борисов 3"

6 чПолитика

Боян Дуранкев: Високите нива на корупция ще създадат нова политическа формация

"Корупцията сега се различава от тази в периода 1991г.-2000г."

6 чПолитика