неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      Радев възложи на Димитър Главчев да състави служебен кабинет

      Партиите, които не успяха да осигурят стабилно управление, успяха да ограничат максимално правомощията на президентската институция, като ги поставят в тясна рамка. Направиха го чисто механично. Това заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

      За да се нагърбиш с управлението на страната и то в криза не е достатъчно да си част от администрацията да смениш офиса си с този на мин. -председател., а да имаш психологическата нагласа и готовност да се заемеш с тази трудна задача. Страната ни се оказа на прага на безпрецедентна конституционна криза, добави Радев.

      Главчев единствено прие да се нагърби с високата мисия. Президентът Румен Радев възложи на председателя на Сметната палата Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство.

      До 7 дни смятам, че този мандат трябва да бъде изпълнен. Очаквам ви най-късно в събота – 6 април да определите състав на Министерски съвет, тогава ще поканя и на консултации политическите партии, подчерта Радев. Очаквам от вас кабинет, който да е максимално политически неутрален, който да работи в интерес на българските граждани и България, добави Радев. /БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ