четвъртък, 19.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Иванов, БСП за Николски: Подобен изказ може да взриви добросъседските отношения

      Езикът, който използва македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски, е изключително недопустим и по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения с РС Македония. Напротив, подобен изказ и отношение може да ги взриви тотално.

      Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов по повод думите Николоски – дясната ръка на премиера Християн Мицкоски нарече българите „мизерници“.

      „Включително и Договорът за добросъседство, който има между двете страни и не се изпълнява от тях. За съжаление, не ги води в правилната посока“, каза още Иванов.

      Според него българското външно министерство трябва да извика македонския посланик за обяснение.

      „Подобен изказ обижда не само общата ни история – защото тя е факт, аз мога да го кажа като историк, че всяко едно твърдение за липса на обща история, е една лъжа и фалшификация категорично. В тази посока могат да се посочат изключително много факти, включително цялата историческа общност в България е застанала зад тези факти и обстоятелства, но действително реакцията на нашата страна трябва да бъде изключително остра при подобен език“, категоричен е той.

      За срещата на 13 септември между Силяновска и Румен Радев, Иванов коментира, че непознаването на международния протокол не би трябвало да бъде обяснение от страна на РС Македония и извинение за подобни действия, защото неофициалната визита си има своите атрибути.

      „Това беше точно и ясно казано както от президентството, така и от нашето външно министерство и подобни спекулации на тази тема не са в никакъв случай продуктивни, категорично го заявявам. Но това, което те правят в момента, със сигурност е изключително лоша проява на вкус, най-малкото, което мога да кажа“, заключи социалистът.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ