София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Две години затвор за заплаха за убийство и телесна повреда

Защитата и прокуратурата са постигнали споразумение

13 сПравосъдие 461 Александър Евстатиев

Две години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим получи 28-годишен мъж за отправена закана с убийство и хулигански прояви в заведение в Стара Загора. Защитата на обвиняемия и Районна прокуратура – Стара Загора са сключили споразумение, съобщиха от пресцентъра на Районния съд- Стара Загора.

Обвиняемият Л.К. се е признал за виновен, че на 2 септември по хулигански подбуди е причинил телесни повреди на двама души, и е заплашил с убийство единия от тях. Мъжът влязъл в заведение в Стара Загора и започнал да заплашва с хладно оръжие персонала и клиентите. Агресията си насочил към непознато за него лице, отправяйки му закани, че ще го наръга и заколи, след което му нанесъл прободна рана в лявото бедро. Осъденият ударил и по този начин е причинил кръвонасядане в лявата лицева половина на друг пострадал.