София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Зеленогорски: Наградиха КЗК за вярна служба към управляващите

Предложението за промяната е на правителството
17 сПолитика 282 Боряна Райчева

Комисията за защита на конкуренцията бе възнаградена за вярва служба към управляващите. Това заяви Найден Зеленогорски, председател на Гражданско сдружение „Достойнство на един народ“ – ДЕН, по повод днешното решение на парламента да удължи мандата на членовете на Комисията от 5 на 7 години. Предложението за промяната е на правителството.

Според Зеленогорски в последните години КЗК вместо да съхрани своята независимост и да пази средата от нелоялни търговски практики не веднъж е демонстрирала услужливо поведение към управляващото мнозинство. Пример е отношението към собственика на „Хиполенд“, който бе подложен на репресии от Комисията, защо участваше в протестите през лятото на 2020 г.

Навярно КЗК е възнаградена и за „правилните“ решения по обществените поръчки, където ролята й е от особена важност. Да допълним и становищата й във връзка с собствеността на някои медии, които бяха дадени на „верните“ лица, както и със съмнителните й заключения във връзка с пазара на горива. Това са само част от услужливото поведение на КЗК към
силните на деня, които в последните дни на този парламент бетонираха членовете на Комисията за още две години, каза Найден Зеленогорски.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!