Search Suggestions
      неделя, 27.10.24
      Search Suggestions

          Съветът за сигурност на ООН ще свика спешна сесия след искане от Иран

          След нападението от страна на Израел

          Алжир, Китай и Русия подкрепиха искането на Техеран за извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН в понеделник, съобщиха множество източници, позовавайки се на швейцарското председателство на Съвета за сигурност на ООН, тъй като Иран търси осъждане за атаката на Израел срещу Иран.
          В писмо до председателството на Съвета за сигурност иранският външен министър Абас Арагчи призова за срещата, за да „осъди агресивните действия на ционисткия режим срещу Иран“, според изявление на външното министерство на Иран.
          „Този ​​акт на агресия, който беше извършен заедно с геноцида в Газа и подстрекателството към война в Ливан, е сериозна заплаха за международния мир и сигурност и причинява повече нестабилност в региона“, се казва в изявлението.
          Арагчи отбеляза, че Иран си запазва правото да отговори на атаката „въз основа на принципите, съдържащи се в Устава на ООН и в рамките на международното право“.
          Израел нанесе удари по цели в Техеран и няколко други ирански провинции рано сутринта в събота, убивайки най-малко четирима членове на иранските въоръжени сили.
          „Въпреки че повечето от изстреляните снаряди бяха прихванати от отбранителните системи на Иран, агресивните действия на ционисткия режим доведоха до повреда на целевите точки и, което е по-важно, мъченическата смърт на четирима членове на въоръжените сили на Ислямска република Иран“, се добавя изявлението.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions