София 27 °C София 27°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 28 °C Пловдив 28°C - ясно небе Варна 30 °C Варна 30°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - ясно небе

Какво наказание ще получи мотористът, блъснал жена?

Пострадалата е в кома
1 годинаПравосъдие 4 Златина Петкова

Жителите на асеновградския квартал „Долни воден” искат справедливост за 40-годишната жена, блъсната от непълнолетен моторист.

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов обясни, че поради факта, че момчето е непълнолетно, наказанието му ще бъде редуцирано. „На него и на лицето, което му е предоставило мотора, знаейки, че е неправоспособен и осъждан се предвижда наказание от две до десет години лишаване от свобода. С оглед на непълнолетието ще има намаляване”. обясни още разследващият прокурор.

Припомняме ви, че на 23 май 17-годишен водач, без шофьорска книжка, и с чужд мотор блъсна жена с висока скорост и след това избяга. Това не е първият случай младежът да попада под ударите на закона. Вече четири пъти е глобяван с акт и два пъти е осъждан за управление на МПС без правоспособност. 17-годишният моторист е взел 250 кубиковия мотор от свой познат. Той му го е предоставил, въпреки че момчето няма книжка. След инцидента младежът се е опитал да скрие случилото се, върнал мотора на собственика и му оставил 100 лева за нанесените щети.

Непълнолетният младеж и собственикът на мотора, който е на 42 години, са задържани за 72 часа. Повдигнати са им обвинения. Жената е в коматозно състояние.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!