София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Какво наказание ще получи мотористът, блъснал жена?

Пострадалата е в кома

Какво наказание ще получи мотористът, блъснал жена?

Пострадалата е в кома

1 сПравосъдие 361 Златина Петкова


Жителите на асеновградския квартал „Долни воден” искат справедливост за 40-годишната жена, блъсната от непълнолетен моторист.

Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов обясни, че поради факта, че момчето е непълнолетно, наказанието му ще бъде редуцирано. „На него и на лицето, което му е предоставило мотора, знаейки, че е неправоспособен и осъждан се предвижда наказание от две до десет години лишаване от свобода. С оглед на непълнолетието ще има намаляване”. обясни още разследващият прокурор.

Припомняме ви, че на 23 май 17-годишен водач, без шофьорска книжка, и с чужд мотор блъсна жена с висока скорост и след това избяга. Това не е първият случай младежът да попада под ударите на закона. Вече четири пъти е глобяван с акт и два пъти е осъждан за управление на МПС без правоспособност. 17-годишният моторист е взел 250 кубиковия мотор от свой познат. Той му го е предоставил, въпреки че момчето няма книжка. След инцидента младежът се е опитал да скрие случилото се, върнал мотора на собственика и му оставил 100 лева за нанесените щети.

Непълнолетният младеж и собственикът на мотора, който е на 42 години, са задържани за 72 часа. Повдигнати са им обвинения. Жената е в коматозно състояние.