София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Христо Терзийски: Поздравявам ГДБОП за постигнатите резултати и завършените разследвания

Навършват се 30 години от създаването на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“
8 мЕвроком 299

Поздравявам ГДБОП за постигнатите резултати, за доведените до край разследвания и за приноса в знакови международни операции. Това се казва в поздравителен адрес от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски по повод 30 години от създаването на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

„Уважаеми колеги,
Приемете от мое име, от името на политическото и професионалното ръководство на МВР искрени поздравления за 30-годишнината от създаването на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Поздравявам Ви за постигнатите резултати, за доведените до край разследвания, за приноса в знакови международни операции и пожелавам успех в предстоящата работа!
През годините извървяхте нелекия път на утвърждаване, на промени и обновяване, натрупахте опит и изградихте една свързана общност, която пази своята неотменната мисия – служба в името на закона и на обществото“, заяви Терзийски.

„Работата Ви е натоварена с големи обществени очаквания. Сложни за разкриване и разследване престъпления, кибератаки и терористични заплахи, престъпления срещу авторското право и срещу културно-исторически ценности, наркотрафик, пране и фалшифициране на пари - това са само част от предизвикателствата, пред които се изправяте ежедневно. Всички те отдавна не познават граници, а съществуването им се подхранва от глобални кризи - икономически, политически, социални, дори от новото изпитание за света – пандемията от COVID-19“, посочи той.

„Отговорът на правоохранителните служби изисква коректно партньорство със сродните международни структури и отстояване на достойна позиция в европейското семейство.
Благодаря Ви за амбицията да утвърждавате авторитета на ГДБОП и МВР и за енергията да служите вярно на страната на доброто!
Честит празник!


Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” е създадена на 13 февруари 1991 г. като Централна служба за борба с организираната престъпност в МВР /ЦСБОП/. Към онзи момент служби с подобни функции и компетентности съществуват в САЩ и Великобритания. Преструктурирана е през 1997 г. в Национална служба към МВР /НСБОП/, а през 2008 г. – в Дирекция „Противодействие на организираната и тежката престъпност” към Главна дирекция „Криминална полиция”. През 2010 г. е възстановена отново като Главна дирекция към МВР /ГДБОП/. Лятото на 2013 г. службата преминава с всичките си активи и пасиви в структурата на Държавната агенция "Национална сигурност"/ДАНС/. От месец февруари 2015 г., след изменения в Закона за МВР, главната дирекция отново е част от структурата на Министерството на вътрешните работи
.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!