София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Разкриха печатница за фалшиви пари в Русе

Разследването се води за изготвяне на неистински парични знаци и прокарването им в обращение
1 мКрими 470

От началото на годината в полицията в Русе са постъпили няколко сигнала от граждани, свързани с осъществени разплащания с неистински банкноти /с номинал от 50 лева/ в различни обекти в Русе. За изясняване на информацията и установяването на евентуалните лица, замесени в тази дейност, в Първо РУ са образувани досъдебни производства, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на предприетото разследване и последвали процесуално-следствени действия са установени и задържани двама мъже от Русе – на 24 и 26 години, съпричастни както към изготвянето, така и към разпространението на неистинските банкноти. Иззети са техническите средства и необходимите консумативи и заготовки за изготвянето на неистинските парични знаци, намерени са и банкноти със същите серийни номера.

Разследването се води за престъпления по чл. 243, ал. 1 и по чл. 244 от НК - за изготвяне на неистински парични знаци и за прокарване в обращение на неистински парични знаци. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Русенската окръжна прокуратура.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!