София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Валери Симеонов изгони депутат от ДПС за едно заседание

Пореден спор в парламента
47 сЕвроком 566

Заместник-председателят на парламента Валери Симеонов порица Елхан Кълков и отстрани депутатът от ДПС Рамадан Аталай за едно заседание.

Алтай посочи, че заедно със Закона за пчеларството се предлагат и промени в Закона за водите, което засяга едно енергийно предприятие.

Дотук колегите обясниха, че няма как без становище на Министерство на енергетиката да се промени статутът на един язовир, който се ползва за охлаждане на държавната ТЕЦ 2. Освен че е за охлаждане, това е една голяма система. За тази система министърът е посетил на място, запознал се е с цялостната система. В момента се учудвам за какво спорим тук. Спорът, колеги, е за следното. Оказа се, че след 4 години доживяхме партньори на ГЕРБ от тази трибуна да се обърнат към прокуратурата и да кажат: колеги, влезте в БЕХ, влезте в НЕК - там нещо се случва. Какво се случва там? Защо го видяхте точно на 4-ата година на последния ден", допълни още Рамадан Аталай.

Валери Симеонов му направи забележка да говори по текстовете на законопроекта. От своя страна Аталай му каза, че е сложен там да ръководи парламента, а не да назидава. Симеонов призова отново Рамадан Аталай да се изказва по текстовете на второто четене и му отне думата."Освободете трибуната, ако обичате", заяви Симеонов.

Впоследствие Валери Симеонов отстрани Рамадан Аталай за едно заседание и обяви 30-минутна почивка.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!