София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

Владо Береану: ГДБОП да излезе от Фейсбук

Власитете погнаха група в социалната мрежа в подкрепа на Лаура Кьовеши

Владо Береану: ГДБОП да излезе от Фейсбук

Власитете погнаха група в социалната мрежа в подкрепа на Лаура Кьовеши

1 месецОбщество 2086 Златина Петкова


Профили на администратори на фейсбук групата “Аз подкрепям Лаура Кьовеши” са станали  обект на интерес от страна на службите в страната, като се е стигнало дотам те да бъдат блокирани, а съдържание от страницата да бъде свалено, алармира потърпевшия модератор Живко Гергинов пред “Свободна Европа”.  

По думите му, това се случва  на 18 януари, само няколко дни, след като публикува в групата линк към статия за доклад на агенцията за прането на пари с коментар: „Да уважим и ДАНС, че май ни се сърдят. Във времето, когато не се занимават да трият постовете в групата ни, да ровят в админ-панела и да блокират профилите на админ-модераторския ни екип, явно пишели доклади, и то какви“.

За мнение по темата потърсихме журналиста Владо Береану, който също е модератор на въпросната страница.

“Махане на постове и блокиране на профили се случваше непрекъснато. Господин Мавродиев, който беше предишният администратор на групата се оплакваше постоянно от това, но на нас.”, обясни Владо Береану. Господин Гергинов също се оплакваше дълго време за тези намеси отвън.”, обясни журналиста и допълни, че всичко това се случва, защото властта у нас е корумпирана и се страхува от Лаура Кьовеши.

Запитване до ДАНС защо са блокирали този профил и свалили тази информация все още няма, но според Береану отговорът не е трудно да бъде отгатнат.

В заключение, телевизионният водещ отправи съвет към разследващите органи у нас - да излязат от фейсбук и да се заемат с реалните престъпления.