събота, 28.09.24
15.5 C
София
18 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Борусия Дортмунд със зашеметяващ обрат срещу Бохум

      Така бе оформен крайният резултат

      Борусия Дортмунд направи страхотен обрат, за да победи Бохум като домакин с 4:2 в двубой от 5-ия кръг на Бундеслигата. „Сините“ поведоха с 2:0, но попадения на Сиру Гираси на два пъти, Емре Джан и Феликс Нмеча донесоха трите точки за „жълто-черните“. Така отборът на Нури Шахин събра 10 точки и временно излезе на второто място, докато Бохум е 17-ти с едва една спечелена точка от началото на сезона.

      Началото на мача бе по-активно за отбора на Борусия Дортмунд, но Карим Адейеми и Юлиан Бранд бяха разколебани от вратаря на гостите Патрик Древес.

      В 16-ата минута Бохум поведе след гол на Матуш Беро. Той бе изведен от Филип Хофман и с хубав удар в долния десен ъгъл преодоля Грегор Кобел.

      Пет минути по-късно “сините” удвоиха аванса си. Кобел допусна голяма грешка и подари топката на Дани Де Вит, който реализира.

      В 33-ата минута Мирон Боаду пропусна златен шанс да направи резултата 3:0 в полза на Бохум. Той остана очи в очи със стража на “жълто-черните”, но стреля неточно.

      Една минута преди края на първото полувреме Серу Гираси намали изоставането на Борусия Дортмунд. Юлиан Бранд центрира, а Гираси вкара след удар с глава.

      В 50-ата минута Паскал Грос отправи мощен изстрел, който вратарят на гостите изби в корнер.

      10 минути по-късно домакините получиха дузпа след нарушение срещу Гираси. Зад топката застана Емре Джан, който реализира хладнокръвно.

      В 64-ата минута Бохум отново можеше да поведе, но Кобел спаси удар на Мориц Брошински.

      11 минути след това “жълто-черните” стигнаха до пълен обрат. Карим Адейеми изведе Серу Гираси, който реализира втория си гол в срещата.

      В 81-ата минута Феликс Нмеча уби интригата в мача. Той стреля от границата на пеналтерията. Опитът му не бе силен, но Патрик Древес допусна сериозна грешка, след като изпусна топката и тя попадна в мрежата на Бохум за 4-ти път. Така бе оформен крайният резултат.

      - Реклама -
      • ТАГОВЕ
      • 394
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ