Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Повдигнаха обвинение на собственика на балона, от който скочиха парашутистите край Ботевград

          44-годишният Веселин Христов, собственик на балона, с който бе извършен фаталния скок с парашут край Ботевград вчера, вече е с повдигнато отбвинение.

          Тодоров бе задържан преди ден, след като 28-годишен парашутист почина, а негов приятел – на 37 години, е в тежко състояние и с опасност за живота в болница „Св. Анна“. От ДА „Гражданска въздухоплавателна администрация“ посочиха, че собственикът на балона не е лицензиран, а самият балон няма летателна годност.

          Тодоров е обвинен за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, съобщи окръжният прокурор на София Наталия Николова. Предвиденото наказание за това престъпление е затвор от 1 до 6 години.

          Срещата между собственикът на въздухоплавателното средство, парапланеристът и парашутистите е била уговорена в интернет. От обвинението обаче нямат данни дали услугата е била платена.

          Веселин Христов е управлявал балона, въпреки, че няма удостоверение за инструктор, както и за каквато и да е друга дейност, която да му позволява да извършва такъв вид полети, обясни прокурор Николова. Мъжът е задържан за 72 часа, като прокуратурата след това ще поиска и постоянен арест.

          Прокурор Николова беше категорична, че до прокуратурата не са стигали данни за балона, който често е забелязван да лети в района около Ботевград и околността. Данните от проверките, които МВР е правила са били предоставяни само на ДА „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

          Собственикът на балона е осъждан пет пъти, последно през 2018 г. – за кражба, за ПТП, за унищжаване на имущество и два пъти за държане на високорискови вещества.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions