неделя, 22.09.24
4.8 C
София
11 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Василев: Ако някой ни обяви война – трябва да е готов за нашия ответен удар (ВИДЕО)

      „Ние не искаме война, но ако някой ни обяви война, трябва да е готов за нашия ответен удар“, това заяви съпредседателят на ПП Асен Василев по време на извънредната пресконференция на партията.

      „Продължаваме промяната“ ще е партия, която ще защитава само българските интереси, бидейки част от Европейското семейство. Руските интереси, които са част от политическите групи – зад тях вярваме, че стоят и 3-те милиарда български пари за „Турски поток“, това заяви премиерът Кирил Петков.

      „Както виждате за три месеца гръцката връзка стана беше построена повече за три месеца, отколкото за година и половина преди това“, допълни премиерът.

      „Не се опитваме да балансираме там, където виждаме ясна агресия. Това, което може да очаквате от „Продължаваме промяната“ е ясни позиции, български интерес, суверинитет и независимост. Може да следите, че всяко наше действие ще бъде свързано с националния ни интерес“, заяви той.

      „Това е едностранен натиск от страна на „Газпром“, това заяви от своя страна Асен Василев.

      „Имаме страна, която е некоректна по този договор и друга, която е изправна. Същите проблеми имахме през 2009 и 2014. Като правителство очаквахме тези проблеми и затова започнахме подготовка още февруари месец“, добави той.

      „Да се твърди, че нямаме трасета, по които доставяме газ, освен руските, е смешно. Да се разчита на гръцката връзка, за да стигнем диверсификация е извинение, за да не я направим“, категоричен беше той.

      „Българският интерес е да може да доставяме отвсякъде, за да не може да бъдем изнудвани. Досега това не беше активирано, защото руският газ беше по евтин. Сега след спирането на доставките сме готови с План Б, който е със следващата по-ниска цена“, заяви финансовият министър.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ