Search Suggestions
      петък, 18.10.24
      Search Suggestions

          Фон дер Лайен обещава повече депортации, докато ЕС се насочва към миграцията

          Лидерите са обсъдили създаването на центрове за депортиране извън границите на ЕС

          Урсула фон дер Лайен ще предложи по-строги закони и повече планове за депортиране на отхвърлените емигранти, търсещи убежище, затягайки новото възприемане от Европейския съюз на по-сурови миграционни политики, докато антиимигрантските партии набират популярност в целия континент. Повече от половината страни-членки на ЕС, включително Франция и Германия, поискаха от ЕС да засили политиката си за депортиране преди срещата на 27-те лидери на ЕС в четвъртък – и сега ръководителят на влиятелния главен изпълнителен директор на ЕС поставя своя печат върху депортациите.

          Фон дер Лайен, президент на Европейската комисия, каза на пресконференция, че лидерите са обсъдили създаването на центрове за депортиране извън границите на ЕС, наричайки ги „центрове за връщане“. На същата среща фон дер Лайен постави печата на ЕС върху други предложения за недопускане на мигранти.

          За да разшири своите депортации, ЕС може също така да преразгледа това, което смята за правно „безопасна“ страна. Австрийският канцлер Карл Нехамер каза, че Сирия – все още управлявана от диктатора Башар Асад – и Афганистан, управляван от талибаните, трябва да се считат за безопасни страни. Италия оглавява усилията за изпращане на бежанци обратно в Сирия, която няма официални дипломатически връзки с ЕС от началото на кървавата гражданска война през 2011 г, допълва медията.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions