София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Росица Матева, ЦИК: "Не подкрепям никого" е с резултат колкото почти една парламентарна група

"Тези гласове не се разпределят към другите партии"

23 сИзбори 2022 1149 Калоян Ненчев

"Изборите бяха честни, няма изявление на партия, което да оспори това. Бързо беше отчетен резултатът. Получаваме благодарствени писма от членове на СИК. Ние положихме много усилия, за да запознаем избирателите с машините. Има и такива, които досега не са гласували на тях. На 3 машини изписа "Дневникът е подправен", с тях не е гласувано", заяви в ефир говорителят на ЦИК Росица Матева.

"Днес в 10:30 ще проверим машините и ще разберем защо се е появил този надпис. Поискахме незабавно отговор от "Сиела Норма", според тях причината беше изваждане на една от двете флаш-памети. В следствие на това се дава грешката, но днес ще проверим дали наистина е така. Над 80 хил. избиратели са гласували с "Не подкрепям никого", почти една парламентарна група може да се формира с такъв процент", допълни тя.