София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Милева за Пеевски: Извършили сме много проверки през годините, ще ги анализираме пак

ВКП се самосезира и образува преписки срещу всяко едно от лицата в списъка от доклада на САЩ

"Напълно подкрепяме позицията на САЩ за борба с корупцията, затова е необходим диалог между прокуратурата, МВР и изпълнителната власт. Това едва ли може да стане в условията на политически атаки срещу съдебната власт.

ВКП се самосезира и образува преписки срещу всяко едно от лицата в списъка от доклада на САЩ.

Спрямо Божков ще бъде направен анализ дали съвпада с тази проведена от прокуратурата и ще бъде изпратена. Спрямо Манолев и Харарампиев вече има повдигнати обвинения и се водят дела", заяви Сийка Милева.

Докладът на САЩ вероятно стъпва върху вече извършената работа на българската прокуратурата. По отношение на лицето Пеевски през годините от страна на прокуратурата са извършвани редица проверки и предстои да бъдат анализирани.

За Божков, Харалампиев, Томов, Манолов, Пеевски и Желязков ще бъдат извършени проверки. Ако се установи, че има престъпления, прокуратурата ще изпълни всичко, което е по закон и ще изискаме всички събрани доказателства от САЩ, уточни още тя.

По повод обвиненията в подслушване от страна на партии като предизборна пропаганда, Милева заяви, че има образувано наказателно производство, като са разпитани 11 свидетели, изискана е информация от вътрешна сигурност към МВР и всички останали компетентни органи и към момента е видно, че не е установено незаконно подслушване на политици.

С оглед разпространената информация, включително и от вчера, е сезирано бюрото на СРС, за да отговорят и от там дали са подслушвани споменаните лица. Бюрото е независим орган и единствените които извършват контрол върху подслушвания. Очакват се резултатите от действията.

"През годините за лицето Делян Пеевски са извършени множество проверки. Тези проверки ще бъдат анализирани. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!