София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Параноя в Белград: И чуждите служби следяли Александър Вучич

Разузнаването на „великите сили“ се „интересувало“ и от децата му

10:45 ч. 13.08.2019 г.Любопитно 24

Чуждестранни служби следят държавния глава на Сърбия Александър Вучич, семейството и децата му. Това твърди вицепремиерът и министър на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович, цитиран от Фокус.

"Абсолютно съм сигурен, че чуждестранните служби се опитват да проследяват електронните комуникации на хората в Сърбия, които представляват интерес за тях и на първо място президента Александър Вучич“.

„Великите сили“ според шефа на МВР засилвали дейността си в Сърбия, за да се „позиционират възможно най-добре“ в Югоизточна Европа.

Службите в Белград обаче готвели „сериозен отговор“. "Те защитават интересите на държавите си, ние се борим да защитим нашите. Засилваме полицията ни, армията ни и службите за сигурност“, казва министърът.

„Опитваме се да защитим всяко дете в Сърбия, както и децата на президента, особено в ситуация, в която чуждо външно министерство се интересува от тях", увери медиите Стефанович.

Шефът на сръбското МВР обаче няма доказателства. „Няма как да бъде лесно доказано, днешната техника е толкова усъвършенствана, че чуждото разузнаване и да не е на територията на Сърбия, може да придобие представа за нечии електронни комуникации", твърди Небойша Стефанович.

Припомняме, че наскоро шефът на МВР обвини опозицията, че години наред е подслушвала Александър Вучич, който тогава е бил депутат и министър.