София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ПОСТАВЯТ КАМЕРИ НА ВХОДА НА ПЛОВДИВ

Камери ще отчитат колко автомобили влизат и излизат от Пловдив
6 годиниТехнологии 136 Боряна Райчева

Камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани на всички входове в Пловдив. Те ще отчитат колко автомобили преминават през ходно-изходните артерии на града. Това не само ще спомага за безопасността, но и ще намали кражбата на автомобили.

Очаква се одобрение от комисията по транспорт, което ще позволи монтирането на видеокамери в Пловдив. Чрез софтуер те ще заснемат регистрационните номера на автомобилите, което ще увеличи сигурността и ще дава информация относно всички преминаващи превозни средства. Финансирането ще се поеме от общината и е в размер на 200 000 лева. Полицията също ще помогне за осъществяването на проекта. Кметът Иван Тотев, увери гражданите, че по този начин Пловдив ще се превърне в най-сигурния в страната, защото подобен проект няма в нито един друг град в България.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!