София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Училище за родители - Желязодефицитна анемия с доц. Рангелова и пушенето в ученическа възраст

пропускане

Желязодефицитна анемия с доц. Рангелова и пушенето в ученическа възраст

В първата част на предаването говорим за желязодефицитна анемия при децата. Желязото в организма е важен хранителен минерал, който участва в различни телесни функции, включително транспортирането на кислород в кръвта. Това е от съществено значение за осигуряването на енергия за ежедневието. Бебетата, малките деца, децата в предучилищна възраст и тийнейджърите са изложени на по-висок риск от недостиг на желязо, главно поради повишените нужди през периодите на бърз растеж. Днес в предаването сме поканили доц. д-р Лалка Рангелова, която е специалист по хранене и диететика, доцент в отдел “Храни и хранене” в националния център по обществено хранене и анализи
Във втората част на предаването ще говорим за тютюнопушенето в юношеска възраст. Доказано е, че ако тютюнопушенето НЕ започне в ученическа възраст, вероятността това да се случи по-късно е много по-малка, Също така шансът за отказване от цигарите на възрастен пушач е толкова по-малък, колкото по-ранна е била възрастта на пропушване. Тревоно и тъжно е да гледаш млади хора, все още ученици, които всеки ден пушат. А тази гледка е толкова обичайна, че всички сме се примирили с нея. Ето защо сме щастлива, когато срещнем личности, които опитват да променят тази тревожна действителност.
гости: Яна Алексиева и Васил Николов, които съвместно със „Заедно в час“ стартираха кампанията „МОЖЕЩИТЕ / Разкрий силата си“, която се фокусира върху превенцията на тютюнопушенето сред учениците на възраст между 12-16 години.

Гледай Училище за родители - Желязодефицитна анемия с доц. Рангелова и пушенето в ученическа възраст

д-р Опрова за най-честите причини за стерилитет
В клопката на домашното насилие с Катя Кръстанова
Как пандемията повлия на детската психика с Весела Банова.
Закон за закрила на правата на децата с адвокат Нина Христова.
Професионална семейна фотосесия с Лили Йотова
Мангъров за ваксинацията на деца срещу Ковид, Омикрон и ефективността на зелените сертификати
Астропрогноза за 2022 с Любомир Червенков, Силва Дончева и Филип Филипов
Пушенето: рискове, пристрастяване, отказване и лечение. Гост д-р Елена Ангелова, пулмолог.
Време ли е да кажеш на детето си истината за дядо Коледа?
Уроци по пеене за деца. Гост: Мис Йони
Как да окажем първа помощ. Гост: Адриан Георгиев
Финансова грамотност на децата. Гости: Иван Атанасов и Яна Аврамова

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!