София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манчестър Сити обърна Реал за пет минути

"Белите" пропуснаха няколко добри възможности и после съжаляваха

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Реал (Мадрид) загуби с 1:2 от Манчестър Сити  у дома в първи двубой от елиминациите на 1/8-финалите на Шампионската лига, изпълнен с множество ситуации и пред двамата вратари.

Срещата започна без реални голови положения, като домакините задържаха повече топката и имаха инициативата. Противно на това първият опасен удар беше дело на гостите и Габриел Жезус го отправи в 21-ата минута, но Тибо Куртоа се справи.

Малко по-късно и Кевин де Бройне стреля опасно, но над вратата. Реал можеше да открие резултата в 30-ата минута, но вратарят на Сити Едерсон се справи. В края на полувремето Габриел Жезус опита удар отблизо, но шутът му беше блокиран.

През втората част гостите започнаха с удар на Марез в 50-ата минута, който пропусна да вкара и в 57-ата минута.

Между двете ситуации Винисиус поиска дузпа за Реал, но не я получи, но бразилецът все пак се оказа решаващ за първия гол в мача, като в 60-ата минута подаде на Иско в наказателното поле за 1:0.

"Белите" бяха на косъм от това да удвоят десет минути по-късно, но Рамос стреля над вратата от няколко метра.

Вместо това Манчестър Сити успя да изравни в 77-ата минута след центриране на Де Бройне и гол с глава на Габриел Жезус, при който домакините поискаха избутвана с ръце на Рамос, но реферът не уважи претенциите им. По-малко от пет минути след това Сити получи дузпа за нарушение на Карвахал срещу Стърлинг, а Де Бройне изведе британците напред (2:1) в 83-ата минута. Само две минути по-късно Серхио Рамос получи червен картон за фаул срещу откъсващия се Жезус и остави тима си с човек по-малко, като заедно с това ще пропусне и реванша на 17 март.

Загубата идва само дни преди голямото дерби с Барселона в неделя от 22:00 часа.