София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Уотфорд предложи стадиона си за лекарска помощ

"Това, че нашият футболен клуб се намира непосредствено до болницата ни поставя в отлична позиция да помогнем и ние искаме да подпомогнем по най-добрия начин здравните работници и техните семейства", каза президентът на клуба Скот Дюксбъри

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Борещият се за оцеляването си в Премиър лийг тим на Уотфорд предложи на властите във Великобритания да предостави стадиона си и всички други помощни съоръжения на Националната здравна система в борбата с коронавируса COVID-19. Заради епидемията футболните мачове в Англия бяха спрени и в момента стадионите пустеят в очакване на подновяването на шампионата.

"Нуждаем се от това да забравим футбола и да се концентрираме върху това да помогнем максимално на Националната здравна система и в частност на Градската болница в Уотфорд", написаха на официалната си страница "стършелите".

"Това, че нашият футболен клуб се намира непосредствено до болницата ни поставя в отлична позиция да помогнем и ние искаме да подпомогнем по най-добрия начин здравните работници и техните семейства", каза президентът на клуба Скот Дюксбъри. "Посланието на правителството беше ясно: "Направете всичко възможно" и ние на "Викъридж Роуд" сме решени да "направим всичко възможно" в тези времена, в които здравната система се нуждае най-много от помощта ни", добави Дюксбъри.