София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

10 години затвор получи мъж, изнасилил 14-годишно момиче

Нападението е извършено през 2018 година

Софийски районен съд е наложил наказание от 10 години затвор на обвиняем за изнасилилване на непълнолетно момиче. Това съобщиха от пресцентъра на Районната прокуратура.

На 25 юни 2018 г. около 08.00 часа в град София, подсъдимият Р. П. на 35 години, чрез употреба на сила и с цел да удовлетвори полово желание, блудствал и изнасилил М.П. на четиринадесет години.

Осъществените от Р. П. деяния разкриват изключително висока степен на обществена опасност. Подсъдимият е действал виновно, с пряк умисъл, като съзнавал общественоопасния характер на деянието си и е предвиждал произтичащите от него общественоопасни последици.

По случая е образувано наказателно производство, проведено под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура, като в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаните по-горе деяния е именно Р. П.

Разследването е приключило с внасянето на обвинителен акт срещу подсъдимия за престъпления по чл.152, ал. 2, т.1, вр. ал.1, т.2 от НК; чл.150, ал.1 от НК.

С присъда на Софийски районен съд подсъдимият Р. П. е признат за виновен по повдигнатите му обвинения, като му е наложено общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от десет години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален строг режим.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!