София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Промени в Министерството на финансите

Създава се и уредба за назначаване на служител по мрежова и информационна сигурност

Със свое постановление Министерският съвет одобри промени в Устройствения правилник на Министерството на финансите. С тях се актуализират правомощията на министъра на финансите и функциите на дирекциите „Бюджет", „Икономическа и финансова политика", „Държавни разходи", „Държавни помощи и реален сектор", „Национален фонд" и „Правна". Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Основната цел на предприетите промени е прецизиране и привеждане в съответствие на изпълняваните дейности с действащи законови разпоредби и актове на Министерския съвет.

Създава се и уредба за назначаване на служител по мрежова и информационна сигурност на пряко подчинение на министъра на финансите. По този начин ще се постигане по-високо общо ниво на мрежова и информационна сигурност в Министерството на финансите, както и оптимизиране на организацията, разделяне и разпределяне на функции с цел изпълнение на нормативно определените изисквания.

Промените са свързани и със създаването на Одитен комитет и Комитет по риска, засягат и ангажиментите на ръководителите на звена по отношение упражняването на предварителен, текущ и последващ контрол съобразно Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор и актуализираната методология по финансово управление и контрол и вътрешен одит в публичния сектор.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!