София 8 °C
Велико Търново 13 °C
Пловдив 9 °C
Варна 9 °C
Бургас 8 °C
Начало Новини Предавания На живо

Тервел Пулев обезличи американец и вдигна пояс пред хиляди в Пловдив

Българинът победи Дешон Уебстър и спечели Интерконтиненталната титла на WBA

00:24 ч. 15.12.2019 г.Други

Тервел Пулев зарадва екзалтираните зрители в зала “Колодрума” в Пловдив с повече от убедителна победа над американеца Дешон Уебстър на голямата галавечер в Града под тепетата. Това бе 15-а поредна професионална победа за по-малкия от двамата братя Пулев и той вече е горд носител на интернационалната титла на Световната боксова асоциация в полутежка категория, което ще му даде възможност да пробие в топ 10 на ранглистата й и да продължи изкачването си на голямата сцена.
В картите си съдиите бяха категорични - 118-110, 120-108, 118-110 в полза на българина срещу родения в Канзас боксьор. Той доминираше на ринга през целия двубой, а самият Уебстър прекалено много разчиташе на навеждане на главата си и накъсваше действията, което затрудни българина, търсещ нокаут. Пулев се нагоди на това поведение и нанесе много ъперкъти на противника, а в шестия рунд го разклати сериозно, но гонгът спаси Уебстър.
  Тервел Пулев вече има статистика 15-0 и за първи път игра в 12-рундов сблъсък, а за трети чува последния гонг на профи ринга. Годината бе тежка за него заради счупването на лявата му ръка след мача с Мич Уилямс, което го накара да остане извън ринга с месеци. Финалът на 2019-а за него обаче е мечтан с интернационалния пояс на кръста.
ПЪРВИ РУНД
Двамата започнаха с размени на леви прави, като Тервел първи проби гарда на противника, а после добави и ъперкът в тялото. Няколко леви крошета в тялото бяха комбинирани с десен ъперкът, като Пулев много по-добре контролираше дистанцията. Уебстър пласира два поредни леви прави с максимално разтягане, а с ляво кроше на американеца дясната буза на Пулев леко се зачерви. В крайна сметка доста добър първи рунд за "домакина".ВТОРИ РУНДАмериканецът "изяде" доста удари в тялото в предните 3 минути и сега реагираше на смяната на нивата от страна на Пулев. Почти 90 секунди обаче двамата се финтираха без значими попадения, като Тервел още не можеше да пласира чисто дясната си ръка в главата на съперника. Благодарение на указанията на Михаил Таков Пулев отново започна да пласира зверски ъперкъти в тялото на американеца, но пък получи и ляв прав в главата си. Така вторият рунд, макар да бе по-равностоен, вероятно бе видян в полза на Тервел от съдиите край ринга.

ТРЕТИ РУНДПо-малкият брат започна с ляв прав и ляво кроше, а Уебстър се навеждаше като марка за защита и опитваше така да накъсва играта. Явно това бе тактиката на американеца да опази брадичката си от десен крос или дясно кроше, защото упражнението се повтаряше през целия рунд. Най-накрая точно дясно кроше попадна в главата на Уебстър, чиито нечисти удари зачестиха, но реферът Оливър Бриен засега не му правеше сериозни забележки. Въпреки всичко, това бе най-добрият рунд досега на Тервел.ЧЕТВЪРТИ РУНДУебстър пак започна да прекалява с навежданията на главата и "гмурканията" напред, а Тервел за пореден път потърси намесата на рефера на ринга. Българинът вкара великолепен ляв прав в целта около 90 секунди преди края. Това бе най-чистият удар в рунда, като Уебстър се впусна в атака през втората половина, но пък Тервел контрира с чудесен ляв ъперкът.
ПЕТИ РУНДТервел продължи да работи добре с краката си и много по-често заграждаше съперника си, като пласира много тежки леви и десни крошета в комбинация с ъперкъти. Американецът все повече изпадаше в защита, прилепен до въжетата, като отново се навеждаше всеки път, когато Пулев замахваше с дясната си ръка.ШЕСТИ РУНДВ заключителните секунди на шестия рунд дясно кроше на Тервел разлюля сериозно Уебстър и американецът прибегна до хитрост, като се хвърли в прегръдките на съперника си и избегна падането.СЕДМИ РУНДПулев се хвърли в атака от първата секунда и отново разклати американеца, който вече изобщо не се стремеше да пуска ръцете си в действие, а само се навеждаше и стоеше напред. Тервел нанесе достатъчно комбинации и разкървави още повече лицето на Уебстър, но някак си не се стигаше до нокдаун.ОСМИ РУНДЗа съжаление, Уебстър оцеля и в този рунд, но Тервел продължаваше да контролира събитията на ринга.
ДЕВЕТИ РУНДЗрителите в "Колодрума" очакваха с нетърпение нокаута, но пословичната вече практика американецът да се навежда и да се опазва от тежки удари, продължи. Той даже наглееше и претендираше, че е получил удари в тила, а сам ги предизвикаваше с поведението си. Независимо от това и този рунд отиде на сметката на Тервел.ДЕСЕТИ РУНДТервел скъси дистанцията и не спираше да притиска Уебстър, но роденият в Канзас боксьор отказваше да падне на ринга.ЕДИНАДЕСЕТИ РУНДИнтересното бе, че Уебстър изненада с ляво кроше в главата Тервел в самото начало на рунда, после българинът върна жеста и упражненията се повтаряха. Пулев вкара ляв прав за пореден път по прекрасен начин и продължи да чака удобен момент за пласиране на дясно кроше, което евентуално да приключи всичко. Американецът вече залагаше искрено на удари с големи замахвания в отчаян опит да нокаутира съперника си и да поднесе сензация, но защитата на Тервел бе на ниво.
ПОСЛЕДЕН РУНДВремето работеше за Пулев и той не поемаше рискове, като пласира дясно кроше в целта, а Уебстър пробва да контрира, но българинът се защити отли